Wij zijn een bende amateur-fotografen, en wij maken dus graag foto's. Niet zomaar foto's, wel van evenementen die in Pelt plaatsvinden. Zodat diegenen die op het evenement aanwezig waren, hetzij als toeschouwer, als deelnemer, of als medewerker, het gebeuren achteraf nog eens kunnen herbeleven. En voor diegenen die er niet bij waren, zodat die alles ook kunnen beleven. 

Oorspronkelijk, dat zal ook uit het rijke archief blijken dat tot 2006 teruggaat, waren we voornamelijk actief in Neerpelt, en dit voor Neerpelt.in. Maar met het oog op de fusie, keken we maar al te graag over de grenzen heen, en vonden in Overpelt ook een soortgelijke bende die aan een soortgelijke missie wilden meewerken. En zo onstond Fotopelt.be. 

Vanaf 1 juli 2018, net een half jaar voor de échte gemeentelijke fusie, zal Fotopelt dé website worden waarop al de evenementen die in de beide Pelten plaatsvinden terug te vinden zijn. Om nostalgische redenen - in afwachting van het moment dat het merendeel van de 2.280 volgers naar Fotopelt zijn omgeschakeld - blijft Neerpelt.in wél bestaan! Maar zonder bijdragen uit Overpelt.

Voor Fotopelt komen op het openingsscherm alle bijdragen, die uit Neerpelt, die uit Overpelt. Maar wenst u de selectie te verkleinen, dan klikt u bovenaan maar op Pelt (alles wat zeker de beide gemeenten aangaat), op Neerpelt (beperkt tot wat zich in geografisch Neerpelt heeft afgespeeld) of op Overpelt (u raadt het, alles van Overpelt).

Wie op de hoogte wil blijven van wat wij zoal te bieden hebben, kan daarvan op de hoogte blijven via Facebook, Instagram of Twitter. De links daar naar toe kan u bovenaan onze Home-page vinden!

Mogen wij besluiten met u véél plezier toe te wensen met het bekijken van onze foto's!

 

Fotopelt

Leon Alders - Gerard Coenen - Zjuul Devens - Frank Emmers - Marc Faes - Gerard Janssen - Albert Loos - Marc Ras - Paul Smeets - Jean Vandijck - Rik vander Sanden - Bea van Winkel

Laatste nieuws

Nogmaals welkom op onze vernieuwde Fotopelt.be-website ... we zijn deze nog volledig aan het vervolledigen met zoveel mogelijk fotoreeksen uit de beide Pelten! De meest recente bijdragen staan er al op, maar langzaam aan gaan we verder en verder terug in de tijd ...