Peter De Graef - Henny, 16 okt '20 (Sonja Sleurs)

201015 ss palethe
 

In een suffig dorp zucht een gefrustreerde man tegen het leven aan. Zijn vrouw heeft hij harteloos lief; zijn assistente begrijpt niets van haar baas. Wankelend tussen ambitie en wanhoop geeft de man toe aan zijn onderdrukte ellende. De afloop is catastrofaal. Ook de dorpsbewoners spelen een rol in dit bizarre avontuur waarin een engel commentaar levert en een groot konijn de sleutelrol speelt.
Op onnavolgbare wijze verweeft De Graef onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen. Je vraagt je af waar dit allemaal naartoe gaat, maar op onverwachte momenten schuift alles ingenieus en perfect in elkaar.
‘Henry’ omvat de opwinding van het detectiveverhaal, het amusement van de conférence, de ontroering van een oprechte bekentenis en het intellectuele genoegen van de speelse geest. Wat kan theater mooi zijn.“Mijn hart heeft zich gevuld met vreugde, mijn blijdschap wordt alom weerkaatst, ‘k heb lang gedacht dat ik niet deugde, maar ’t kwam dan toch goed op het laatst.” (Peter De Graef, uit ‘Henry’)

“Peter De Graef sleurt het publiek genadeloos mee in een fantastisch verhaal, groots, hallucinant en vaak verpletterend. De climax komt als een klap in je gezicht. Dat finaal lachje bezorgt je beslist kippenvel.” (Annemie Morisse, Gazet van Antwerpen, 1997)

(tekst: Uit in Vlaanderen / foto’s: Sonja Sleurs)

Meer foto’s

Stef Bos - Bloemlezing 2020 (Palethe), 8 okt '20 (Albert Loos)

201009 al palethe

Het blijft toch deugd doen, om in tijden dat alsmaar meer evenementen, ook buiten, worden afgelast, we toch nog mogen genieten van culturele hoogtepunten in Pelt. Laten we hopen dat dit zo mag blijven. Gisterenavond bracht Stef Bos er zijn 'Bloemlezing 2020', Albert Loos was een en al aandacht ...

Meer foto's 

Joy De Vivre, Palethe, 6 okt '20 (Albert Loos)

201007 al palethe

Een band uit Hamont op het podium in Palethe, waar Joy De Vivre gisterenavond een hommage bracht aan de Engelse band Joy Division ... En als het om 'levensvreugde' gaat, dan moeten er natuurlijk ook enkele Peltenaren bij zijn ...

Meer foto's

Comedy Café, Palethe, 15 sept '20 (Albert Loos)

200916 al palethe

Er werd recent al gezongen in Palethe, en sinds gisteren mag er ook weer gelachen worden ... met Comedy Café. Gasten waren Jens Dendoncker, Jade Mintjens, Vincent Voeten en Fuad Hassen. Onze fotograaf was er ook, maar die moest zwijgen ...

Meer foto's

Jeroen Kant in Palethe, 10 sept '20 (Albert Loos)

200911 al palethe

Het culturele leven komt, weliswaar met de nodige aparte maatregelen, stilletjes aan terug op gang. In Palethe deden ze dat gisterenavond met de 'eigenzinnige en grillige' zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant. Albert Loos luisterde geboeid mee, en maakte er een mooie fotoreeks van.

Meer foto's

Boerenloeren Overpelt, 5 juli '20 (Marc Faes)

200705 mf boerenloeren

We hadden al 2 lussen om in Neerpelt te Boerenloeren, en nu kunnen we dat ook in Overpelt, 20 km lang zelfs. Aan 7 landbouwbedrijven kan je even halt houden, al zijn er onderweg nog veel andere plekjes waar je dat zou overwegen. Uiteraard is de route goed bewegwijzerd, je moet de lus wel in wijzerzin afleggen.

Meer foto's / het plan van de lus

'Boerenloeren' uitgebreid, 1 juli '20 (Albert Loos)

200701 al boerenloeren

In Neerpelt hadden we al 2 lussen van Boerenloeren, het fietstraject dat langs verschillende landbouwbedrijven voert. Maar vandaag werd dat traject langs de Overpeltse kant uitgebreid met zo'n 20 km. En wie af en toe eens afstapt en de informatie-borden leest, die kan nog heel wat bijleren.

Meer foto's

Proclamatie Campus Atheneum Vox, 29 juni '20 (Albert Loos)

200629 al vox

We waanden ons even in een drive-in-cinema, toen we al die wagens (op 1,5 meter afstand en schoon afgelijnd) voor een groot scherm zagen staan. Maar dat bleek voor de Proclamatie te zijn voor het Atheneux Vox, zodat alle sympathisanten mooi de uitreiking van de diploma's mee kon volgen.

Meer foto's

Laatste nieuws

Nogmaals welkom op onze vernieuwde Fotopelt.be-website ... we zijn deze nog volledig aan het vervolledigen met zoveel mogelijk fotoreeksen uit de beide Pelten! De meest recente bijdragen staan er al op, maar langzaam aan gaan we verder en verder terug in de tijd ...