Comedy Café, Palethe, 15 sept '20 (Albert Loos)

200916 al palethe

Er werd recent al gezongen in Palethe, en sinds gisteren mag er ook weer gelachen worden ... met Comedy Café. Gasten waren Jens Dendoncker, Jade Mintjens, Vincent Voeten en Fuad Hassen. Onze fotograaf was er ook, maar die moest zwijgen ...

Meer foto's

Jeroen Kant in Palethe, 10 sept '20 (Albert Loos)

200911 al palethe

Het culturele leven komt, weliswaar met de nodige aparte maatregelen, stilletjes aan terug op gang. In Palethe deden ze dat gisterenavond met de 'eigenzinnige en grillige' zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant. Albert Loos luisterde geboeid mee, en maakte er een mooie fotoreeks van.

Meer foto's

Boerenloeren Overpelt, 5 juli '20 (Marc Faes)

200705 mf boerenloeren

We hadden al 2 lussen om in Neerpelt te Boerenloeren, en nu kunnen we dat ook in Overpelt, 20 km lang zelfs. Aan 7 landbouwbedrijven kan je even halt houden, al zijn er onderweg nog veel andere plekjes waar je dat zou overwegen. Uiteraard is de route goed bewegwijzerd, je moet de lus wel in wijzerzin afleggen.

Meer foto's / het plan van de lus

'Boerenloeren' uitgebreid, 1 juli '20 (Albert Loos)

200701 al boerenloeren

In Neerpelt hadden we al 2 lussen van Boerenloeren, het fietstraject dat langs verschillende landbouwbedrijven voert. Maar vandaag werd dat traject langs de Overpeltse kant uitgebreid met zo'n 20 km. En wie af en toe eens afstapt en de informatie-borden leest, die kan nog heel wat bijleren.

Meer foto's

Proclamatie Campus Atheneum Vox, 29 juni '20 (Albert Loos)

200629 al vox

We waanden ons even in een drive-in-cinema, toen we al die wagens (op 1,5 meter afstand en schoon afgelijnd) voor een groot scherm zagen staan. Maar dat bleek voor de Proclamatie te zijn voor het Atheneux Vox, zodat alle sympathisanten mooi de uitreiking van de diploma's mee kon volgen.

Meer foto's

Inspectie van het kerkkruis, 4 maart '20 (Albert Loos)

200204 al kerkkruis

Naar verluidt waren er de laatste tijd veel klanten van het 8e Sacrament in Overpelt die bij het verlaten van het café vaststelden dat het kruis op de kerktoren scheef stond, maar dat om een of andere reden thuis toch niet durfden te zeggen. Bij deze is het officieel vastgesteld door Monumentenwacht: het kruis staat effectief scheef. Gelukkig staat het ook 'stevig scheef', zodat het er bij een volgende storm nog altijd zal op staan, tenzij het natuurlijk daartegen al werd rechtgezet.

Meer foto's

Laatste nieuws

Nogmaals welkom op onze vernieuwde Fotopelt.be-website ... we zijn deze nog volledig aan het vervolledigen met zoveel mogelijk fotoreeksen uit de beide Pelten! De meest recente bijdragen staan er al op, maar langzaam aan gaan we verder en verder terug in de tijd ...