De ‘voetbalwei’ van FussPelt raakte in de eerste helft van de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Slovakije maar traag gevuld, maar het was dan ook nog maar 18u. Vermoedelijk waren er veel voetballiefhebbers op dat moment nog op de weg terug van hun werk. In de tweede helft werd het al een stuk drukker, en zoals het in Frankfurt op het échte voetbalveld het geval was, stonden ze in Pelt ook compact samen voorin, maar was er nog ruimte achteraan. De eerste tellingen wezen uit dat er zo’n 1.200 supporters aanwezig waren. De vreugde-extase bij de gelijkmaker rond de 85e minuut bleek maar van korte duur, de Rode Duivels verliezen hun eerste wedstrijd met 0-1. Je oordeelt zelf maar of de nederlaag terecht was of niet.